Дерматологична клиника София

Дерматологична клиника  София

Плазмолифт - преобрази лицето си

НАТУРАЛНА КРАСОТА ОТ СОБСТВЕНОТО ТИ ТЯЛО

Плазмолифтът, известен още като „вампирски“ лифтинг или плазмотерапия  е нова естетична  процедура, чрез която можете да  освежите, подобрите тонуса  и видимо да подмладите кожата си. При нея в проблемните зони от кожата -  лице, шия, деколте, ръце се инжектира обогатена на растежни фактори плазма.
Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, стави , за по-бързо заздравяване на рани, като през последните години намери широко приложение и в естетичната медицина.

Същност и ефект  на процедурата

При плазмолифта  в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, получен   от собствената, предварително обработена кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента  и се центрофугира,  за да се отделят  кръвните клетки. Полученият продукт е плазма,  която е  богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма.

Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване  от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF,TBG, IGF, KGF, VEGF).
Тези вещества активират клетките на кожата, които образуван колаген и еластин.  В резултат се засилва образуването на нови  колагенни и еластични влакна и хиалуронова киселина. Така се коригират видимите белези на стареене на кожата – отпускане, намален тургор и бръчки, а кожата става по-плътна, еластична и стегната.

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове в кожата, което подобрява кожната микроциркулация. Ефекта е изравняване на тена, видимо освежаване на кожата, намаляване подпухването около очите и тъмните петна.

Плазмолифт се прилага за:

 • Корекция на видими линии и фини бръчки около очи, уста, шия, деколте и ръце
 • Стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса  и текстурата
 • Намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите
  Лечение на някои форми на косопад

В кои случаи е подходящ плазмолифт?

Плазмолифта е подходящ за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на “стареене” на кожата.

Ефектът на процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана, кожна повърхност, кожата става видимо по-стегната и ревитализирана.

Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път.

Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.

Резултати

За постигане на оптимални резултати е необходимо да се направят три поредни терапии през интервал 4-6 седмици.

 

Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци.

Настъпващите промени са: видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват.

За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедура през 6-12 месеца.   

Предимства на плазмотерапията

 • Автоложна - инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм
 • Без риск от алергия
 • Без риск от отхвърляне
 • Без известни странични ефекти във времето
 • Дълготраен ефект

Противопоказания:

 • Кръвни заболявания - тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия
 • Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта
 • Инфекциозни заболявания
 • Лечение с кортикостероиди
 • Злокачествени заболявания